Online booking Har du spørgsmål?
27 98 87 29

Akupunktur

Akupunktur er en årtusind gammel behandlingsform med oprindelse i Kina.

Kroppen har 12 hovedmeridianer (meridian = energibane). Meridianerne har forbindelse med hinanden. I meridianerne cirkulerer der en qi (qi = energi).

På meridianerne findes akupunkturpunkter som er energisk målbare. Dette benævnes qi. Trænede behandlere kan mærke denne qi . Ved smerte og ubalance er der en blokering af strømning af qi i meridianen. I akupunkturpunkterne kan qi´en påvirkes med en nål. Via nervesystemet genaktiveres qi´en ved ubalance og smerte. Nervesystemet aktiverer kroppens store selvhelbredende ressourcer via akupunkturen.

I den Kinesiske medicin tænkes på, at alt i universet er Yin og Yang. Yin og Yang er hele tiden i indbyrdes forvandling. Yin er f.eks. nat, mørke, ro og er en substans. Yang er f.eks. dag, lys, aktivitet og er en funktion. Som akupunktør arbejdes der med at skabe balance mellem Yin og Yang, så der forebygges smerte og ubalance. I kinesisk medicin tales om, hvorvidt et menneskes energier, dets funktioner og substanser er i balance eller ej. Et eksempel: hvis en person arbejder meget og sover lidt. Så er der en stor Yang-aktivitet i kroppen. Om natten - i ro - genoplader og opbygger kroppen. Der opstår ubalance mellem Yin og Yang og over tid vil der komme en mærkbar smerte eller ubalance.

En trænet behandler gør sig mange indtryk af lyde, lugte, farver og kroppens holdning.

I akupunkturen betragtes mennesket som et hele. Det indbefatter at alle vores tanker, vores følelser og krop er et hele og påvirker hinanden. Det er uadskilleligt. Dette er et holistisk synspunkt, at se mennesket som et hele.

Derfor er akupunkturen så unik. Det er hele din krop, dine følelser, dine tanker, der arbejdes med i akupunkturen.

Jeg bruger tungediagnose, idet tungen afspejler kroppens tilstand. Den forandres hele tiden, og der er tydelig forandring under en behandling. Jeg ser på tungens form, farve, efter revner, pletter og evt. belægninger.

Pulsdiagnose er ligeledes et redskab. Den afspejler din krops tilstand og forandres også under en behandling.
Videns- og forskingscenter for alternativ behandling skriver:
Akupunktur er meget populært i Danmark. Hver fjerde voksne dansker har prøvet akupunktur. Akupunktur bruges på næsten hvert tredje sygehus i Danmark.

Se evt. mere på : Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling (SRAB)

ZONETERAPI

Zoneterapi til behandling af bland andet børn med ondt i maven, kolik, barnløshed samt for øget mentalt ro.

AURICULOTERAPI

Auricoloterapi (Øreakupunktur) til behandling af bland andet svimmelhed, hedeture samt smerter diverse steder i kroppen.

POSTUROLOGI

Posturologi til behandling af bland andet smerter i ryg, nakke, skuldre, ben, fødder, hukommelsesbesvær og tinitus.

KONTAKT

Har du spørgsmål til en behandling eller ønsker du at bestille en tid?